Palić se sprema za uskršnje i prvomajske praznike

Dok za ovu godinu stižu najave o dolasku velikih investitora za spa i velnes na obali palićkog jezera, turistički poslenici na severu zemlje rade na uređenju priobalja Palića za predstojeće prolećne praznike.

Palić se doteruje za uskršnje i prvomajske praznike. Asfaltirani su trotoari i sređeni parkinzi u ulicama Jožefa Hegediša i Splitskoj aleji, duž saobraćajnica koje vode prema glavnim turističkim sadržajima.

Cvetne leje u Velikom parku osvežavaju se novim biljkama. U vikend-naselju popločano je pola kilometra šetališne staze pored jezera, postavljene klupe i ostali mobilijar. Investicije se nastavljaju.

“Skoro 78 miliona dinara je odvojeno za nastavak rekonstrukcije Velike terase i za nastavak popločavanja u Velikom parku. Što tiče Letnje pozornice, sredstva su obezbeđena u iznosu od 10 miliona dinara, raspisaćemo javnu nabavku i plan nam je da završimo rekonstrukciju do kraja juna ove godine”, navodi Nebojša Daraboš, direktor “Parka Palić”.

Donacijom Vlade Japana od 50.000 evra pored Muškog štranda izgrađen je moderan teren za basket i teretana na otvorenom. U zoološkom vrtu pripremaju nove atrakcije za posetioce. Za par belih lavova koji su nedavno stigli, pripremljen je potpuno novi objekat.

“Zasadili smo 26 različitih žbunova, pet novih drva, uradili smo im penjalicu, imaju veštačku pećinu. Gledali smo da im udovoljimo maksimalno sa aspekta staništa, a sa druge strane smo gledali da obrazovnu vrednost te nastambe podignemo na viši nivo”, kaže Kristijan Ovari, biolog u Zoološkom vrtu Palić.

Premijerno predstavljanje novih stanovnika palićkog zoološkog vrta posetiocima biće za uskršnje praznike, a za prvi maj na Paliću najavljuju najveći zabavni park u zemlji na 10.000 kvadratnih metara.

Izvor: RTS

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

POGLEDAJTE JOŠ ...