Patrijarh u poseti Subotici

“Suživot više od 20 nacija je ogromno bogatstvo”

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej posetio je Suboticu gde se sastao sa Bogdanom Labanom, gradonačelnikom, i Slobodanom Pušarom, direktorom Opšte bolnice, sa kojim je obišao tu zdravstvenu ustanovu.

Patrijarh srpski Irinej se zahvalio domaćinima na pozivu i rekao je da je ovo drugi put da boravi u Subotici gde je nekada živeo i umro njegov školski drug Vasilije Protić.

 – Inače sam u Banji Kanjiža, ali se veoma radujem što sam sada tu jer ovo divan grad u kome živi više od 20 nacija. To nije mana ili nedostatk, već veliko bogatstvo da narodi žive sa raznim kulturama i nasleđem i drago mi je da čujem da ovde vlada savršen zajednički život svih tih nacija. Tako i treba da bude jer svi smo mi hrišćani i moramo da živimo jevanđeljski – poručio je Patrijarh srpski Irinej.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej je poželeo gradonačelniku Subotice, gradu i građanima puno uspeha i rekao da gradonačelnik treba da vodi grad na zadovoljstvo i Srba i Mađara i svih drugih naroda.

– Jedan srpski pesnik je rekao da je brat mio, ma koje vere bio. Bilo bi dobro da je tako u čitavoj našoj zajednici i da je svima dobro. Dobro je kada niko ne strada i ne pati zbog toga što nosi ime nekoga naroda ili što pripada nekoj veri koja nije u zajednici – poručio je patrijarh srpski Irinej.

izvor: blic.rs
fotografije: Siniša Kopunović

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

POGLEDAJTE JOŠ ...