Selu u pohode – kontroliši zdravlje

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica nastavljaju i u 2017. godini sa akcijom „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“.

Već sedmu godinu se organizuju ove akcije sa ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

18. aprila u terminu od 8 do 11 časova održaće se akcija u prostorijama MZ Novi Žednik. Svi zainteresovani sugrađani će moći izmeriti krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, te  izmeriti telesnu visinu i težinu i utvrditi BMI (indeks telesne mase). Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Subotica će deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

Istovremno će nutricionista Zavoda za javno zdravlje Subotica sa učenicima nižih razreda OŠ „Bosa Milićević“ u Novom Žedniku održati radionice na temu „Pravilna ishrana“, a volonteri CK Subotica sa učenicima viših razreda edukacije na temu „Trgovina ljudima“.

            Da bi došlo do promene i unapređenja zdravlja stanovništva potrebno je da svako učestvuje i brine o svome zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Promene su moguće, to možeš i ti! Proveri svoje faktore rizika i menjaj ponašanja u korist očuvanja i unapređenja zdravlja.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

POGLEDAJTE JOŠ ...