Gerontološki centar Subotica obnovljen

 Rekonstruisani VI sprat Doma “Dudova šuma” u Gerontološkom centru u Subotici otvoren je danas, a za njegovu adaptaciju i opremanje opredeljeno je skoro 15,5 miliona dinara, saopšteno je danas iz Ministarstva rada.

Smeštajni kapacitet obnovljenog sprata je 53 mesta, a otvaranju su prisustvovali državni sekretari u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić.

– Nema štednje na socijalnoj zaštiti. Ovde pokazujemo da smo u situaciji i stanju da obezbedimo svakom našem korisniku, na teritoriji cele Republike Srbije jednake uslove“ – rekao je Ilić i najavio Sajam usluga socijalne zaštite 8. aprila u Novom Sadu.

Ivanišević je okupljene podsetio da je Ministarstvo za rad u prethodne dve godine uložilo preko dve milijarde dinara za unapređenje uslova smeštaja korisnika tih ustanova.

On je istakao da će država nastaviti da vodi računa o svojim najstarijim građanima omogućujući im da žive dostojanstveno i sigurno.

Od 2014. godine do danas nadležno ministarstvo je za investicione radove i opremanje Gerontološkog centra Subotica izdvojilo ukupno 114,2 miliona dinara.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

POGLEDAJTE JOŠ ...